První sýry
Konečně jsem měla 5litrů mléka a pověst skvělé sýrařky byla otevřena.Když se rozdávalo sebevědomí,byla jsem ve frontě nejméně třikrát.O úspěchu jsem nepochybovala.Teorii jsem měla zmáknutou.Vše znělo jednoduše do chvíle,kdy jsem začala tvořit.Mléko ne a ne se srazit.A tak jsem jako malý chemik začala dělat pokusy.Jak vypadá taková sýřenina jsem netušila.To že se sýřenina krájí,ve mě vyvolalo mylné představy.Sýřenina mnou vytvořená volně vytékala mnou vyrobenými tvořítky.V tu chvíli jsem pochopila,že to nebude tak jednoduché.Po čase se mi nakonec podařilo cosi,co vzdáleně připomínalo lučinu.Dalšími pokusy jsem se zlepšovala,velmi mi pomáhal sešit,který začínal pokusem č.1 a při pokusu č.10 sýr udržel tvar a dal se nazvat kozím sýrem.Vědec ze mě nebude,jaký sýr bude určuji až pohledem na sýřeninu.Dnes vyrábím sýry odkapávané,lisované,zrající,s mnoha příchutěmi.